Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release
Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release

Sådan forbereder du dig bedst til et cykelløb

Vores passion er cykling - vi elsker den følelse af frihed det giver os. Og så synes vi ikke, at er der finde noget federe end at dele vores passion med jer!

For os er det underordnet, om du er eliterytter, som kan træde uhyggelige mængder watt/kg - eller om er du søndags motionist, som holder mest af bagerstoppet og de hyggelige samtaler med makkeren, alt imens i får vind i håret og nyder naturen. Vi favner bredt, og har et stort udvalg af cykelkomponenter, cykler og tøj. Så vi garanterer, at der er noget for enhver smag hos os.

Hvis du har fundet kærligheden ved sporten, og har besluttet dig, at du vil prøve at give dig i kast med et cykelløb, så vil vi her komme med en udførlig guide, som kan klæde dig bedst på i din forberedelse inden løbet.

Her er tre vigtige ting, som du skal have i tankerne, når du forbereder dig til et cykelløb

Hos CYKOM har vi cyklet en del cykelløb, og vi har derfor stor erfaring med, hvordan man forbereder sig bedst inden et løb. Vi har udpenslet dem herunder, og håber på, at du finder dem nyttige.


#1 Ernæring

Forestil dig; Du står på startstregen inden løbets start. Du har gjort alt rigtig i tiden op til, rigtig træningsmængde, den rette dosering af restitution og udstyret spiller. Løbet er i gang, og du har følelsen af diamanter i benene. Men så - ud af det blå - rammer du den berømte mur. Du har glemt at spise og drikke!
Det ovenstående scenarie er desværre et som oftest forekommer. Hos CYKOM har vi selv været ude for det, og kender derfor alt den til følelse: Når man føler, at man træder firkanter.

Derfor er det absolut vigtigste, når du deltager i et cykelløb, at få husket at indtage rigeligt med ernæring. Hos CYKOM anbefaler vi elektrolytter som en vigtig kilde til energi under dit løb. Vi har et bredt udvalg, og flere smagsvarianter. Du kan eventuelle have nogle elektrolyt tabletter liggende i din baglomme på din cykeltrøje, og hurtig opløse dem i vandet i din drikkedunk.
De optages hurtigt i kroppen, og kan sikre din væske- og saltbalance under dit løb.

I din saddeltaske kan du sørge for, at have nogle energiprodukter liggende. Det kan være gels eller en snackbar, som er nogle gode hurtigt optagende kulhydrater, der kan opretholde dit energi niveau, og medvirke til, at du ikke gå kold.

#2 Træning

Det er vigtigt, at du i god tid får lavet en træningsplan, som du benytte op til en løb. Der er flere gode grunde til dette:

1) Få defineret nogle mål for dig selv; Det kunne være at dit mål er at gennemføre. Det kunne også være, at dit mål er at køre stærkere end din træningsmakker. Eller måske noget helt tredje. Hos CYKOM er vi af den overbevisning, at det ikke nødvendigvis er målet som er det vigtigste, men at du har defineret et mål overfor dig selv, og dermed kan træne målrettet frem imod det.

2) Få lagt en plan for, at du opnår dit mål: Det kan være, at du kan opsøge nogle cykel fællesskaber som du kan træne med, og samtidig skabe nogle nye relationer. Du kan også lave et skema over hvor mange ugentlige træningstimer, som du har til rådighed. Det er en god måde, at sikre sig en overskuelig plan over din træning. Eventuelt suppler din træningsplan med nogle delmål: Det er en super måde at opretholde motivationen på.

3) Få husket restitution og nedtrapning af træning: Det er fedt at have et mål! Og hos CYKOM er vi glade for, at du har besluttet dig for at tilmelde dig et cykelløb, det synes vi er super sejt. Dog kender vi også godt følelsen af, at blive revet en smule med - og måske træne endnu mere end din træningsplan. Og endda - i ny og næ - at glemme den indlagte restitutionsdag. Det er vigtigt at huske restitution, og du kan med fordele trappe en smule ned med din træning i ugerne op til dit løb. Dette giver din krop bedst mulige restitution betingelser, og du vil dermed stå knivskarpt på startstregen til dit cykelløb.

#3 Udstyr

Fokus på det rigtige udstyr er eksploderet de senere år. Cykelsportens professionelle hold tester ryttere i vindtunnel, 3D printer cockpit og bruger mange ressourcer på jagten efter “marginal gains”. Hos CYKOM elsker vi at nørde detaljerne, og vi har et bredt udvalg at topkvalitets udstyr. Herunder cykler og hjul, som alt sammen kan forbedre din position på cyklen samt din aerodynamik.

Men hos CYKOM er vi også af den overbevisning, at det absolut vigtigste, er at komme ud på cyklen og mærke glæden ved at cykle. Det er vinden i ansigtet, naturen og fællesskabet ved at cykle, som vi priser højest.
Det er værd at tage et kig på dit udstyr inden du skal køre dit løb.

Du kan med fordel anskaffe dig CO2 patroner - de er nemme at have med i baglommen, og skulle du punktere under dit løb, så er de hurtige og effektive når du skal lappe din cykel. Såfremt du er mere til den gammeldags løsning, hvor du bruger pumpe og slanger, så er det også muligt at have en lille pumpe og et par slanger liggende i din baglomme, eller eventuelt i din sadeltaske.
Hvis du har tilmeldt dig et langt løb, og du derfor ved, at du skal sidde mange timer i sadlen, så anbefaler vi også, at have noget godt buksefedt. Det mindsker friktionen mellem krop og bukser, og det kan medvirke til, at du føler dig bedre tilpas på cyklen.

Vi ønsker dig et godt løb, og krydser fingre for, at du har diamanter i benene.

Del dette