Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release
Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release Giant Release

Test formen derhjemme: Guide til hometrainer og Zwift

Hometrainer eller hjemmetræner - din nye træningsven

Indendørstræning på hometrainere er kun blevet mere og mere populært de seneste år, hvor træningsformen i særdeleshed har taget fart under coronanedlukningerne rundt omkring i verden.

Se vores udvalg af hometrainere.

I takt med at flere og flere rundt omkring i verden kører på hometrainere, er der også blevet udviklet på hometrainersoftware og hometrainer programmer, som kan hjælpe dig med din indendørstræning.

Men hvilke fordele har hometraineren egentlig og er det værd at investere i en ”hjemmetræner” som supplement til din cykeltræning og almindelige ture på racercyklen?

Hvilken hometrainer skal du vælge?

Og hvad er den bedste hometrainer?

Det kigger vi nærmere på her og giver dig en guide til fordelene ved en hometrainer – og giver en introduktion til Zwift, der også er blevet voldsomt populært på det seneste.

Hvorfor skal man købe en hometrainer?

Der findes adskillige typer af hometrainere, der alle sammen kan hjælpe dig uanset niveau.

Hometrainerens helt store fordel er den fleksibilitet, den giver dig i din træning, særligt i en presset hverdag hvor tidsoptimering er essentiel.

Med den skal du ikke bruge en halv time hver vej på at komme ud af byen - tværtimod kan du bare tænde for computeren og hoppe i dit foretrukne tøj, inden du sætter dig op på racercyklen.

Se vores udvalg af hometrainere

Det er dog ikke kun i forbindelse med en travl hverdag, at en hometrainer - eller "cykelsimulator" - er praktisk. I løbet af de kolde, våde og mørke vintermåneder kan du med fordel sætte dig op i sommertøjet uden flere lag tøj, lygter mm.

Samtidig undgår du at hundefryse, mens du nok en gang skal skifte en slange, fordi du er punkteret.

Hometraineren er pålidelig og en sikker træningsmakker, lige meget hvordan vejret er udenfor.

Hvilken hometrainer skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige hometrainere, som alle kan give dig en fantastisk mulighed for indendørs cykeltræning hjemme i huset eller lejligheden.

De mest gængse er enten med direct drivetrain (se første billede ovenfor) eller med et modstandshjul.

Er du allerede hooked på at køre en masse kilometer indendørs, så vil vi anbefale dig at købe en hometrainer med direct drivetrain, hvor Wahoo Kickr Core, Wahoo Kickr V5, Elite Direto XR-T eller Elite Suito-T er vores fortrukne valg.

Er du derimod ny i gamet og er lidt usikker på, om hometrainer-livet er noget for dig, så har vi også den fede begynder-hometrainer Wahoo Kickr Snap, der giver dig mulighed for at at prøve kræfter med hjemmetræning.

Glem ikke tilbehøret til din hometrainer

Ønsker du at få det optimale ud af din hometrainer derhjemme og er du træt af at skulle have alle vinduerne åbne samtidig med, at du har fire blæsere kørende, så anbefaler vi dig at købe Wahoos Kickr Headwind.

Med denne er det slut med at have en svømmepøl liggende under dig, når du okser derudaf på de lange træningsture.

Wahoo Kickr Headwind er den ultimative blæser til hjemmet, som kan forbindes til dit pulsbælte og dermed regulere vindstyrken efter din belastning og behov.

Denne funktion gør, at du får den rigtige køling, uanset hvor hårdt eller let du træner på hometraineren.

Derudover tilbyder Wahoo også Wahoo Kickr Climb, som er den perfekte løsning til bjerggeden, der elsker følelsen af at køre opad.

Denne enhed løfter cyklens front i takt med at stigningsprocenten stiger, hvilket resulterer i, at du får en meget virkelighedstro følelse af at køre opad.

En helt unik oplevelse, hvis du spørger os, som kun kan anbefales, hvis man har hang til bjerge og bakker.

Hvordan får du mest ud af din hometrainer?

Hos ProOwned har vi forelsket os i platformen Zwift, som har taget vores og tusindvis af andre cykelentusiasters indendørstræning på hometraineren til et helt nyt niveau.

Med Zwift har du et utal af muligheder afhængigt af dine præferencer på dagen.

Ønsker du at tage en tur op ad bjerge som Alpe D’huez eller Mont Ventoux, køre rundt på VM-ruten fra Innsbruck eller London, så kan du gøre det derhjemme i stuen.

Er du i tvivl om, hvordan du skal sætte Zwift op til din hometrainer, så har vi lavet en lynguide til Zwift herunder.

Guide: Hvordan virker Zwift?

Når du har købt din hometrainer fra Wahoo eller Elite, så anbefaler vi, at man opretter en bruger på Zwift, så du kan få den fulde oplevelse af din nyerhvervede hometrainer og dertilhørende enheder.

For nogen kan det måske virke uoverskueligt. Men frygt ikke.

Vi har lavet en hurtig og nem guide til opsætningen af Zwift, så du kan komme i gang på hometraineren derhjemme og sætte ny personlig rekord på Tourmalet eller Champs- Élysées:

  1. Det skal du have for komme i gang med Zwift.
    - En cykel
    - En hometrainer
    - En computer, smartphone eller tablet med Bluetooth.

  2. Har du ovenstående kan du gå i gang med at oprette en bruger. Du skal blot følge dette link: https://bit.ly/2Y9gvSd. Det koster $14.99/100DKK/månedligt for at have en Zwift bruger.

  3. Når du har lavet din bruger, skal du downloade Zwift til din enhed uagtet om du ønsker at bruge en computer, Apple TV, din mobil eller tablet.

  4. Efter dit download er færdigt skal du blot logge ind med din bruger og derefter forbinde din enhed med din hometrainer, pulsbælte samt din kadence-sensor.

Se en begynder videoguide til Zwift nederst på siden.

Mulighederne i Zwift

Når du endelig er logget ind og har parret dine enheder, kan du for alvor komme i gang med Zwift. Zwift tilbyder et hav af muligheder til hvilken som helst type cykelrytter. I skrivende stund kan du køre i otte forskellige virtuelle verdener:

  • Watopia (Herunder Alpe Du Zwift - kopi af Alpe D’Huez)
  • Innsbruck (VM-ruten fra 2018)
  • London (Kør forbi Trafalgar Square eller Surrey Hills.)
  • New York (Drøn rundt i Central Park)
  • Richmond (VM-ruten fra 2015)
  • Yorkshire (VM-ruten fra 2019)
  • France (Blandt andet Ven-Top – Kopi af Mont Ventoux)
  • Paris (Champs-Élysées)

I hver enkel af disse verdener kan du enten vælge at køre på lysten og pedalere rundt.

Har du mod på virtuel socialisering, kan du skrive dig op til en række events https://www.zwift.com/eu/events, hvor det også er muligt at melde sig til væddeløb.

Zwifts løb er inddelt i kategorierne A, B, C og D alt afhængigt at dit niveau. Disse kategorier er baseret på dine watt/kg.

- D: 1–2.4 w/kg.

- C: 2.5–3.1 w/kg.

- B: 3.2–2.9 w/kg.

- A: 4+ w/kg.

Strukturér din træning i Zwift

Zwift er ikke kun lavet til hyggerytterne eller væddeløbshestene.

Ønsker du at træne op til en Gran Fondo, forbedre din FTP eller vil have noget struktureret cykeltræning i løbet vinteren, så har du mulighed for at finde en træningsplan, som er designet til dine behov.

GPLama har lavet en super fed guide til valget af netop dette – se den her https://bit.ly/2XZNmss.

Vi hos ProOwnedCycling har i særdeleshed været begejstrede for Zwift-løbene og deres vintertræningsplaner til at holde formen ved lige, når vejret vender til det værre i løbet af vintermånederne.

Del dette