Indstilling af racercykel

Indstilling og tilpasning af racercykel

Når du køber en cykel hos os, tilbyder vi indstilling og tilpasning af cyklen, så den passer perfekt til dig og din positur. Du kan også gøre det selv, hvis du har lidt cykelsnilde - vi giver dig tips og tricks længere nede på denne side.

Korrekt indstilling af cyklen er afgørende

En korrekt indstilling af cyklen er vigtig for din køreglæde, da den rette tilpasning øger komforten på cyklen og giver dig en bedre siddestilling. Og det øger samtidig den ydelse, du kan præstere i pedalerne, fordi din kraftoverførsel optimeres med den rette indstilling af cyklen. 

Forkert indstilling af din cykel kan derimod give skader og ømhed i særlig nakke, ryg og knæ, ligesom det hindrer dig i at udnytte din maksimale ydelse i pedalerne.

Vi indstiller din cykel

PorOwnedCycling tilbyder indstilling og tilpasning af sadel, styr og øvrige dele på din cykel, så den passer helt perfekt til dig, din kropsstørrelse og siddepositur. 

Det indebærer blandt andet indstilling af sadelhøjde/seatback/sadelvinkel, højde på frempind (styrhøjde) og styrvinkel.

Tag kontakt til os her, hvis du ønsker indstilling af din racercykel.

Det er vores professionelle og kompetente cykelmekanikere, der tager sig af indstillingen af din racercykel på vores cykelværksted ved København.

Vores cykelmekanikere er eksperter i de bedste racercykler på markedet. En professionel indstilling af cyklen sikrer dig dermed den helt rette indstilling af alle cyklens dele, så de harmonerer perfekt til dig.

Se vores udvalg af professionelle racercykler her.

Indstil selv din racercykel

Hvis du har mod på det, kan du også selv indstille din racercykel. Det kræver en del viden om de enkelte dele på cyklen for at opnå optimal effekt af indstillingen - men fortvivl ikke. Vi giver dig her de vigtigste tips og tricks til at indstille din racercykel - trin for trin:

Stel:

Første trin til at få den rette cykelposition og cykeloplevelse er såre simpelt at sørge for, at dit cykelstel passer i størrelse til din kropshøjde.

Stellets størrelse afgøres af to forskellige mål: Længden af overrøret (fra sadel til styr) og længden af sadelrøret (fra sadel til krank).

Det er vigtigt, at overrørslængden på stellet passer til din højde. Det er i høj grad overrøret, der bestemmer din siddeposition på cyklen. Fx hvor foroverbøjet du sidder på cyklen. Derfor giver det rette stelstørrelse den bedste cykelkomfort.

Længden af overrøret måles øverst fra midten af kronrøret til midten af sadelrøret. Ved overrør med sloping måles længden vandret fra midten af kronrør til midten af sadelrøret. Punktet vil da være liggeumiddelbart under sadlen.

Find det rette stel blandt vores udvalg af topprofessionelle cykler og cykelstel fra de verdenskendte cykelhold her.

Sadel:

Ligesom stellet skal passe til dig, skal sadlen også. Ellers kan du være sikker på, at træningen bliver mindre sjov for mellemkødet, bagdel, lænd, knæ - og cykelglæden.

Du kan selv finde den rette sadelhøjde, der passer til dig, ved at placere hælen på nederste pedal (hvor pedalerne står lodret). Benet skal være strakt, men du skal kunne bøje let i knæleddet. Det er den nemme metode, der giver et nogenlunde præcist mål på den rette sadelhøjde. 

Du kan også benytte den lidt mere komplekse og teoretiske måde. I så fald skal du måle din "skridtlængde" - altså fra gulv, op langs indersiden af dit ben og helt op til skridtet, når du står ret op med strakte ben. Dette tal ganger du med 1,09 og så har du - i teorien - den afstand, der skal være fra nederste pedal (stadig i lodret position) til øverste del af sadlen.

Omtrent hver anden overbelastningsskade for cykelryttere sker i knæet, så det er meget vigtigt, at du har den rette knævinkel, når du cykler. Og den bestemmes af sadelhøjden. Knævinklen er en smule individuel, men skal dog ligge et sted mellem 25 og 35 grader. 

Sidste tommelfingerregel: Sadelhøjden må hellere være lidt for lav end for høj.

Ud over højde skal sadlens hældning og placering på sadelpinden indstilles. Det er lidt en smagssag og varierer fra rytter til rytter, hvilken placering og hældning man ønsker. Så prøv dig frem - eller kom forbi vores cykelmekanikere på vores professionelle cykelværksted og få hjælp til indstilling af sadlen.

Find din nye kvalitetssadel her.

Pedalarm:

Pedalerne skal selvfølgelig også indstilles optimalt i forhold til din krop. Det vil i praksis sige, at pedalarmslængden skal passe til din benlængde og højde. 

Pedalarmens længde beregnes også ud fra skridthøjden, som du kan måle ved hjælpe af ovenstående guide. Her kommer et par vejledende mål for pedalarme:

- Under 80 cm skridthøjde skal pedalarmene være 170 mm.
- Mellem 80 og 86 cm skridthøjde skal pedalarmene være 172,5 mm.
- Over 86 cm skridthøjde skal pedalarmene være 175 mm.

Se vores udvalg af pedalarme og kranksæt her.

Frempind:

Frempinden kan justeres i højde og længde. Grundlæggende er det sådan, at frempindens længde bør være imellem 10-13 cm. for at opnå bedst komfort OG bedste køregenskaber.

Højden på frempinden betyder derudover rigtig meget for komforten på dine cykelture. En højere frempind giver oftest højere komfort - men til gengæld også mere vindmodstand.

Så igen er der tale om temperament og smagssag i forhold til at opnå maksimal aerodynamik set i forhold til en mere behagelig eller afslappende siddeposition på racercyklen.

Se vores udvalg af professionelle frempinde her. 

Styr:

Styret skal passe til din skuldrebredde. Så det nemmeste er at måle din skuldrebredde og finde det styr, der passer til dig. 

Mangler du et styr i topkvalitet, som bruges af professionelle ryttere - så tjek vores udvalg af styr til racercyklen her. 

Bremsegreb:

Vi slutter denne lynguide til indstilling og tilpasning af din racercykel med at kigge på bremsegrebene. Den rette indstilling er nemlig meget vigtigt for både dine håndled - og generelle sikkerhed på cyklen. 

På længere ture "hviler" hænderne ofte i længere perioder oven på bremsegrebene. Det skal du gerne kunne gøre samtidig med, at du slapper af i håndled og hænder - altså uden at sidde og spænde i håndledsmuskulaturen. Spændinger her kan nemlig hurtigt forplante sig til andre led som albue, ryg og nakke.

Derfor skal dine bremsegreb gerne sidde mere eller mindre vandret i forhold til styrets overkant. Det sikrer, at du ikke bøjer mere end højst nødvendigt i håndleddet - og gør samtidig også, at du hele tiden nemt kan nå bremserne.

Vi fører et bredt udvalg af bremsegreb i topkvalitet. Se udvalget her. 

Byg din egen cykel

Har du ledt og ledt efter den helt rette racercykel, men ikke fundet lige præcis den cykel, du drømmer om? ProOwnedCycling tilbyder muligheden for, at du kan designe din egen racercykel fra bunden. 

Så hvis du er på jagt efter den helt unikke drømmecykel, som du selv designer og sammensætter - og som bygges fra bunden efter dine ønsker og behov af professionelle cykelmekanikere - så skal du tage et kig på vores mulighederne for at lave skræddersyede racercykler.

Læs mere om muligheden for at designe og bygge din egen cykel her.

Ved køb af skræddersyede racercykler tilbyder vi selvfølgelig komplet indstilling af cyklen, så du er er helt klar til at trille ud på landevejen. 

Kundeservice

Har du brug for hjælp?

Vi har mange års erfaring inden for cykelsporten. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi tilstræber at svare inden for 24 timer.